Színes kontaktlencse


A színes lencsék leírása

Ritka, hogy teljesen elégedettek vagyunk a megjelenésünkkel. Általában meg akarunk valamit változtatni. Ezek közül a változtatások közül a szemszín a leggyakoribb. Nagyon sokáig az egyetlen lehetőség a szemszín megváltoztatására az invazív módszerek voltak, akár sebészeti, akár lézeres eljárás. Most, ha meg szeretnénk változtatni íriszünk színét, elegendő vásárolnunk egy színes kontaktlencsét, amely lehető teszi a változást már néhány pillanat alatt. Azonnali, nem invazív, biztonságos és elérhető módszer mindenki számára.

A színes lencsék típusai

A színes kontaktlencsék olyan hagyományos lencsék, amelyek színesek. Lehet más célja is: korrekciós lencsék esetében - az írisz színének megváltoztatásán kívül - javítjuk a látást. Dioptria nélkül is elérhető azok számára, akik csak meg szeretnék változtatni megjelenésüket.

Többféle színes lencse elérhető, a kozmetikai céloktól függően:

  1. a megváltoztatott szemszín teljesen természetessé válik
  2. a szem színét kiemeljük, a szem mélysége és színe természetes marad, nagyobb vagy világosabb; fényvisszaverő elemek hozzáadásával optikailag nagyítja a szemet
  3. mintákkal ellátott lencsék, amelyek lehetővé teszik a szem megjelenésének teljes változását, például macska, kígyó, fekete és más, nem természetesen előforduló szemszínek.

Használhatja a színes lencséket minden nap?

A színes lencsék választéka nagyon nagy, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő lencsét akár mindennapos használatra, akár egy különleges alkalomra. Kezdetben a kozmetikai színes lencséket csak alkalmanként használták, mert nem voltak túl egészségesek, sem kényelmesek. A mai színes lencsék kiváló minőségű optikai termékek, akárcsak a színtelen, hagyományos lencsék. Minden nap hordhatja aggodalom nélkül.

Azonban ebben az esetben sem szabad elfelejtkeznie az ápolásról. Ez különösen fontos, ha minden nap színes lencsét használunk. Ha ezeket a lencséket hosszabb ideig használjuk, akkor ugyanúgy kell ápolni, mint a színtelen, hagyományos lencséket. Ha el szeretné kerülni a lencse napi tisztítását, jó megoldás a színes napi lencse.


Kontaktlencse gyártók


Acuvue kontaktlencsék
Bausch&Lomb kontaktlencsék
Cooper Vision kontaktlencsék
Johnson&Johnson kontaktlencsék