Napi kontaktlencse


    A napi lencsék leírása

    A lencse jelenleg a látásjavítás egyik legkényelmesebb formája. A szemüvegekhez képest a lencsék sokkal jobb vizuális kényelmet biztosítanak, anélkül, hogy a lencsék szennyeződnének. Jelenleg napi és hosszabb viselési idejű lencsék is elérhetőek a piacon.

    Mivel helyettesíthetjük a szemüveget?

    Az egyik megoldás a napi kontaktlencse. Ezeket egy nap után eldobhatjuk. Eltávolításuk után el kell dobni, és egy új pár lencsét kell behelyezni. A heti vagy havi lencsékkel ellentétben nem kell külön folyadékot, sem kontaktlencse tárolót vásárolni. A lencséket közvetlenül a csomagolásból vesszük ki, és használat után kidobjuk. Ez a megoldás nemcsak nagy kényelmet, hanem jelentős biztonságot is jelent. Ha valakit aggaszt a fertőzés, akkor a napi lencsét ajánljuk, mert ebben az esetben a kontaktlencsék felületén nem fordulnak elő mikroorganizmusok. Mindazonáltal ne felejtsen el alaposan kezet mosni a lencsék behelyezése előtt.

    A napi lencse sokkal kényelmesebb azok számára is, akik nem viselnek napi rendszerességgel lencsét, csak időről-időre. Kéthetes, havi (akár éjjel-nappali) és éves lencsék esetén elengedhetetlen, hogy az eredeti csomagolás kibontása után sokáig használható legyen. A napi lencsénél a lejárati idő előtt csak az eredeti csomagolás nem sérülhet, a lencsét csak egy napig viseljük.


Kontaktlencse gyártók


Acuvue kontaktlencsék
Bausch&Lomb kontaktlencsék
Cooper Vision kontaktlencsék
Johnson&Johnson kontaktlencsék