Multifokális kontaktlencse


A progresszív lencsék leírása

Bár ez meglehetősen egzotikus név, valószínűleg mindenki hallott a presbyopia nevezetű szembetegségről. Ez egy olyan látásprobléma, amely az időseknél - körülbelül negyven év felett - elhomályosítja a látást. Az újságolvasás és a telefonszámok elolvasása is egyre problémásabb.

A presbyopia azonban nem betegség - teljesen természetes állapot, a szem elöregedésének hatása. A legmegfelelőbb módja ennek a kezelése, a látás javítása a progresszív lencsék viselésével.

Mi különbözteti meg a progresszív lencséket a többi lencsétől?

A progresszív lencsék úgy vannak megtervezve, hogy az egész látómezőben zökkenőmentesen korrigálják a hibát. Ez változatos alakú és vastagságú lencsékkel történik. Ennek köszönhetően minden objektum jól látható, függetlenül attól, hogy távol van-e tőlünk. Ez kényelmes és kellemes látványt eredményez.

A progresszív lencséknek sokféle típusa létezik - az általunk választott megoldások sok tényezőtől függnek: a szem szerkezetétől, a testünktől, a munkánktól, az életmódtól és még attól is, hogy balkezesek vagy jobbkezesek vagyunk-e. Elsősorban a mindennapi kopás lehetőségére összpontosítanak minden helyzetben, ezért olyan fontos, hogy minden egyes személy saját igényeihez illeszkedjen. A progresszív lencse az ideális azok számára, akik ezzel a látásproblémával küzdenek, és az a vágyuk, hogy koruk ellenére is élesen láthassanak.


Kontaktlencse gyártók


Acuvue kontaktlencsék
Bausch&Lomb kontaktlencsék
Cooper Vision kontaktlencsék
Johnson&Johnson kontaktlencsék