2 hetes kontaktlencse


A 2 hetes kontaktlencsék leírása

Azok, akik úgy döntöttek, hogy lecserélik a szemüvegüket, azt mondják, soha többé nem térnek vissza hozzá! A kéthetes lencse a napi és a havi lencsék alternatívájaként szolgál, de elsősorban a szemüveget hivatott leváltani. Az egynapos lencsével ellentétben a kéthetes lencsét 14 napig használják, viszont szükséges naponta ápolni. A viselés minden napját követően ki kell venni, megtisztítani, és fertőtleníteni, hogy másnap is higiénikus, tiszta legyen a lencse. Néhány lencse folyamatosan hordható (7 nappalon és 7 éjszakán át), mint például az Acuvue Oasys.

Kéthetes lencse ápolása

Valójában csak a napi lencse nem igényel ápolást. Vannak folyamatos használatot biztosító lencsék is a piacon. A kéthetes lencsét speciális lencse ápoló folyadékban tisztítjuk. Az éjszaka folyamán lencse ápoló folyadékkal teli tárolóban hagyjuk. Ez nem egy bonyolult folyamat, ami lehetővé teszi a lencsék tulajdonságainak megőrzését a mindennapi használat során.

Mikor ajánlott a kéthetes lencse?

Amennyiben most kezdi a lencsék viselését, a kéthetes lencse tökéletes választás lehet élete első kontaktlencséjéhez. Olcsóbbak, mint a napi kontaktlencsék, ezért érdemes kipróbálni, hogy jobb választás-e, mint a szemüveg. Ne feledje, hogy a szemüveget általában naponta többször is áttöröljük, ezért a lencse napi gondozása nem okozhat komoly problémát. A napi lencsék általában drágábbak, ezért a kéthetes lencse lehet az optimális megoldás azoknak is, akik már viselnek lencsét. Havi lencse esetén hosszabb ideig viselhető, de nem mindenki szereti ezt a megoldást a hosszabban tartó higiéniai ápolás miatt. A kéthetes lencse tökéletes nyaraláshoz. Mindössze annyit kell tennie, hogy ne felejtse el ápolni.


Kontaktlencse gyártók


Acuvue kontaktlencsék
Bausch&Lomb kontaktlencsék
Cooper Vision kontaktlencsék
Johnson&Johnson kontaktlencsék